->

O nas

Polityka prywatności FLCCC i zawiadomienie o praktykach informacyjnych

Data wejścia w życie: 21 marca 2021 r

Witamy. 

FLCCC Alliance szanuje prywatność osób odwiedzających nasze strony internetowe i usługi online oraz ceni zaufanie naszych partnerów, pacjentów i pracowników. Niniejsza Polityka prywatności i Powiadomienie o praktykach informacyjnych („Ochrona prywatności”) Określa praktyki FLCCC Alliance dotyczące gromadzenia, wykorzystywania i ujawniania informacji, które możesz udostępniać za pośrednictwem witryn internetowych, które obsługujemy, ich subdomen oraz wszystkich portali, aplikacji, produktów, usług, wydarzeń i wszelkich funkcji interaktywnych, aplikacje lub inne usługi, które zawierają odnośniki do niniejszej Informacji o ochronie prywatności („Strona internetowa"Lub"teren”), A także Dane osobowe przekazane FLCCC Alliance w jakikolwiek sposób. Dodatkowe ujawnienia dotyczące prywatności mogą zostać ujawnione w momencie zbierania informacji. Przeczytaj całą Politykę prywatności przed skorzystaniem z naszej Witryny lub naszych Usług. Korzystając z Witryny, zgadzasz się przestrzegać warunków niniejszej Informacji o ochronie prywatności. Niniejsza Polityka prywatności jest również częścią naszej Warunki korzystania, które regulują korzystanie z Witryny.

Twoje bezpieczeństwo i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych

Podobnie jak w przypadku wszystkich informacji w Internecie, zachęcamy naszych użytkowników do zachowania ostrożności w celu zachowania prywatności cyfrowej. Naszym priorytetem jest Twoje bezpieczeństwo w Internecie. Informacje, które nam przekazujesz, wykorzystujemy wyłącznie w celu świadczenia usług, które oferujemy, i nie będziemy prosić Cię o informacje, które nie są wymagane w przypadku naszych usług. Prosimy o niepodawanie nam dodatkowych danych osobowych lub zdrowotnych, jeśli nie zostały one o to poproszone, oraz o niepodawanie nam chronionych informacji o stanie zdrowia żadnego pacjenta. Jeśli podasz nam dane osobowe, takie jak przesłanie zdjęcia lub wideo do naszych mediów społecznościowych lub skomentowanie filmu innego użytkownika, upewnij się, że Twoje treści nie zawierają danych osobowych, które mogłyby zostać wykorzystane do konkretnej identyfikacji Ciebie lub osób wokół Ciebie , takie jak imiona i nazwiska, adresy fizyczne lub lokalizacje, hasła lub inne dane osobowe, które nie są publicznie dostępne.  

Należy pamiętać, że wiadomości e-mail wysyłane do lub z FLCCC nie są szyfrowane, a takie informacje nie są zabezpieczone. Komunikacja e-mailowa również nie jest zgodna ze standardami bezpieczeństwa HIPAA, a wszelkie dane osobowe, w tym chronione informacje zdrowotne, mogą zostać ujawnione, jeśli zostaną wysłane w niezabezpieczony sposób. FLCCC nie ponosi odpowiedzialności za prywatność ani bezpieczeństwo informacji przesyłanych pocztą elektroniczną i zrzeka się jakiejkolwiek odpowiedzialności na mocy ustawy HIPAA lub innych przepisów federalnych, stanowych lub międzynarodowych dotyczących prywatności informacji. 

Chociaż utrzymujemy różnorodne procedury bezpieczeństwa, aby pomóc chronić przed utratą, niewłaściwym użyciem, nieautoryzowanym dostępem, ujawnieniem, zmianą lub zniszczeniem informacji, które podajesz za pośrednictwem Witryny, nie można zagwarantować, że żadna transmisja danych przez Internet lub przechowywanie na serwerze nie będzie W 100% bezpieczny. W rezultacie, chociaż staramy się chronić Twoje informacje i prywatność, nie możemy zagwarantować ani zagwarantować bezpieczeństwa jakichkolwiek informacji, które ujawnisz lub przekazujesz nam online, i nie możemy być odpowiedzialni za kradzież, zniszczenie lub nieumyślne ujawnienie Twoich danych. Zobacz nasze Warunki korzystania W celu uzyskania dalszych informacji. 

Gromadzenie informacji

Możemy poprosić Cię o niektóre lub wszystkie z poniższych rodzajów informacji, gdy uzyskujesz dostęp do różnych treści lub funkcji Witryny, przesyłasz treści lub bezpośrednio kontaktujesz się z nami:

  • Informacje kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, adres pocztowy, organizacja i numer telefonu; 
  • Treść przesłanej do nas wiadomości w jakimkolwiek formularzu „Skontaktuj się z nami”, podczas komunikacji e-mailowej lub rozmowy telefonicznej; 
  • Jeśli poprosisz o dołączenie do sojuszu, możemy poprosić o twoją specjalizację medyczną, miasto, stan i kraj, adres URL, przynależność do szpitala lub organizacji, lub o składniki MATH+ użyłeś i swoje komentarze lub spostrzeżenia na temat MATH+ użycie protokołu;   
  • Identyfikatory online, takie jak protokół internetowy („IP”) Adres, pliki cookie, nazwa użytkownika i hasło;
  • Informacje z mediów społecznościowych i kont procesora płatności (takich jak PayPal);
  • Preferencje językowe
  • Zapytania; i
  • Korespondencja i inne informacje, które do nas wysyłasz.

Możemy również zbierać pewne informacje automatycznie, gdy odwiedzasz Witrynę, w tym:

  • Twój adres IP, który jest numerem automatycznie przypisywanym do Twojego komputera za każdym razem, gdy łączysz się z Internetem i który czasami może być wykorzystany do określenia Twojego ogólnego obszaru geograficznego;
  • Inne unikalne identyfikatory, w tym numery identyfikacyjne urządzenia mobilnego (np. IDFA, identyfikator reklamowy Android / Google, IMEI);
  • Typ przeglądarki i system operacyjny;
  • Charakterystyka Twojego urządzenia; 
  • Witryny odwiedzane przed i po wizycie w Witrynach;
  • Strony, które przeglądasz i linki, które klikasz w Witrynach, w tym zapamiętywanie Ciebie i Twoich preferencji;
  • Lokalizacja Twojego urządzenia i / lub inne informacje geolokalizacyjne, w tym kod pocztowy, stan lub kraj, z którego uzyskałeś dostęp do Witryn; 
  • Informacje zbierane za pomocą plików cookie, sygnałów nawigacyjnych w sieci Web i innych technologii;
  • Informacje o twoich interakcjach z wiadomościami e-mail, takie jak kliknięte łącza i to, czy wiadomości zostały odebrane, otwarte lub przesłane dalej; i
  • Standardowe informacje dziennika serwera.

Możemy używać plików cookie, znaczników pikselowych i podobnych technologii, aby automatycznie gromadzić te informacje. Pliki cookie to małe fragmenty informacji, które są przechowywane przez przeglądarkę internetową Twojego komputera. Znaczniki pikselowe to bardzo małe obrazy lub małe fragmenty danych osadzone w obrazach, nazywane również „sygnalizatorami sieciowymi” lub „czystymi plikami GIF”, które mogą rozpoznawać pliki cookie, godzinę i datę wyświetlenia strony, opis strony, na której piksel znacznik i podobne informacje z komputera lub urządzenia. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie i podobnych technologii. Możesz zdecydować, czy i w jaki sposób Twój komputer będzie akceptował pliki cookie, konfigurując swoje preferencje lub opcje w swojej przeglądarce. Jeśli jednak zdecydujesz się odrzucić pliki cookie, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych produktów, usług lub funkcji online w Witrynie. Więcej informacji na temat plików cookie i technologii śledzenia oraz instrukcje dotyczące rezygnacji z tych elementów można znaleźć w naszym Informacja o plikach cookie.

Korzystanie z informacji

Możemy wykorzystywać informacje, które zbieramy za pośrednictwem Witryny lub osobiście, do różnych celów, w tym do:

  • Obsługiwać i ulepszać naszą witrynę internetową, produkty, informacje i usługi;
  • Zrozumieć Ciebie i Twoje preferencje, aby zwiększyć swoje wrażenia i przyjemność z korzystania z naszej Witryny, produktów i usług;
  • Aby wykonać nasze zobowiązania umowne z Tobą i innymi osobami;
  • Odpowiadaj na Twoje komentarze i pytania;
  • Dostarczać i dostarczać produkty, informacje lub usługi, o które prosisz;
  • Przestrzegaj naszych obowiązków związanych z audytem, ​​przestrzeganiem przepisów i regulacjami jako organizacja non-profit; 
  • Wysyłać Ci informacje, w tym e-maile, biuletyny, potwierdzenia, faktury, powiadomienia techniczne, aktualizacje, alerty bezpieczeństwa oraz wsparcie i wiadomości administracyjne;
  • Komunikować się z Tobą o nadchodzących wydarzeniach i nowościach dotyczących produktów, informacji i usług oferowanych przez FLCCC Alliance lub nasze podmioty stowarzyszone;
  • Łączyć lub łączyć z innymi danymi osobowymi, które otrzymujemy od stron trzecich, aby pomóc zrozumieć Twoje potrzeby i zapewnić lepszą obsługę;
  • Dostarczanie statystyk lub badań dotyczących zagadnień związanych z Sojuszem;
  • Przestrzegać prawa, nakazu sądowego lub innego procesu sądowego lub administracyjnego; 
  • Chronić, badać i powstrzymywać oszukańczą, nieautoryzowaną lub nielegalną działalność; i
  • Jak określono inaczej w punkcie odbioru lub za Twoją zgodą.

Udostępnianie informacji

Zależy nam na utrzymaniu Twojego zaufania i chcemy, abyś wiedział, kiedy i komu możemy udostępniać gromadzone przez nas informacje.

  • Korporacyjni rodzice, partnerzy i podmioty stowarzyszone. W stosownych przypadkach możemy udostępniać Twoje dane podmiotom powiązanym w różnych celach, w tym w celach badawczych, biznesowych, operacyjnych i marketingowych.
  • Usługodawcy. Możemy udostępniać Twoje dane dostawcom usług, którzy wykonują określone funkcje lub usługi w naszym imieniu (np. Hostowanie Witryny, zarządzanie bazami danych, przetwarzanie danych, zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności (takie jak PayPal), przeprowadzanie analiz lub wysyłanie komunikatów w naszym imieniu).
  • Inne strony, gdy jest to wymagane przez prawo lub gdy jest to konieczne do ochrony Witryny. Możemy ujawnić Twoje dane stronom trzecim w celu: ochrony praw, bezpieczeństwa i ochrony FLCCC Alliance, podmiotów stowarzyszonych i użytkowników naszej Witryny; egzekwować nasze Warunki korzystania; zapobiegania oszustwom (lub do celów zarządzania ryzykiem); oraz postępować zgodnie z egzekwowaniem prawa lub postępowaniem sądowym lub odpowiadać na prośbę o współpracę złożoną przez podmiot rządowy, niezależnie od tego, czy jest to prawnie wymagane.
  • W związku z przeniesieniem aktywów. Jeśli sprzedamy całość lub część naszej działalności, dokonamy sprzedaży lub przeniesienia aktywów, lub będziemy w inny sposób zaangażowani w fuzję lub przeniesienie firmy, lub w przypadku bankructwa, możemy przekazać Twoje dane jednej lub kilku stronom trzecim w ramach tej transakcji.
  • Inne strony za Twoją wyraźną lub dorozumianą zgodą. Możemy udostępniać informacje o Tobie stronom trzecim, jeśli wyrazisz zgodę na takie udostępnianie (np. Jeśli użyjesz linku do udostępnienia artykułu z www.flccc.net do mediów społecznościowych lub jeśli poprosisz nas o przekazanie Twoich danych stronie trzeciej).
  • Informacje zbiorcze. Możemy ujawniać stronom trzecim informacje, które nie opisują ani nie identyfikują poszczególnych użytkowników, takie jak zbiorcze dane o korzystaniu z witryny lub raporty demograficzne lub wyniki badań. Informacje te nie są danymi osobowymi.
  • Ponadto możemy zezwolić stronom trzecim na umieszczanie i odczytywanie własnych plików cookie, sygnałów nawigacyjnych w sieci Web i podobnych technologii w celu gromadzenia informacji za pośrednictwem Witryny. Na przykład nasi zewnętrzni dostawcy usług mogą wykorzystywać te technologie do zbierania informacji, które pomagają nam w pomiarze ruchu, badaniach i analizach. Należy pamiętać, że może być konieczne podjęcie dodatkowych kroków poza zmianą ustawień przeglądarki, aby odmówić lub wyłączyć niektóre z tych technologii. Jeśli zdecydujesz się odmówić, wyłączyć lub usunąć te technologie, niektóre funkcje Witryny mogą być dla Ciebie niedostępne. Rozumiesz, że kiedy korzystasz z Witryny, ci dostawcy usług analitycznych mogą zbierać informacje związane z korzystaniem z Witryny. Możesz mieć więcej opcji w naszej Polityce plików cookie.

Odpowiedź na sygnały „Do Not Track”

Nie śledzić ("DNT”) To ustawienie przeglądarki internetowej, które żąda, aby aplikacja internetowa wyłączyła śledzenie indywidualnego użytkownika. Kiedy zdecydujesz się włączyć ustawienie DNT w przeglądarce, Twoja przeglądarka wysyła specjalny sygnał do stron internetowych, firm analitycznych, sieci reklamowych, dostawców wtyczek i innych usług internetowych, które napotykasz podczas przeglądania, aby przestać śledzić Twoją aktywność. Ponieważ jednak obecnie nie ma standardu branżowego określającego, co, jeśli cokolwiek, powinny robić strony internetowe, gdy otrzymają takie sygnały, obecnie nie podejmujemy działań w odpowiedzi na te sygnały. Możesz dowiedzieć się więcej o funkcji Do Not Track tutaj

Prywatność dzieci

FLCCC Alliance szanuje prywatność dzieci i żadna część naszej Witryny nie jest skierowana do osób poniżej 18 roku życia. FLCCC Alliance świadomie nie gromadzi, nie wykorzystuje ani nie ujawnia danych osobowych dzieci w wieku poniżej 18 lat bez wcześniejszej opieki rodzicielskiej. zgoda. Jeśli uważasz, że posiadamy informacje dotyczące dziecka w wieku poniżej 18 lat, na które nie wyraziłeś zgody, możesz skontaktować się z nami pod adresem [email chroniony] zażądać usunięcia tych informacji. 

Międzynarodowe przekazywanie informacji 

Jeśli odwiedzasz Witrynę z lokalizacji poza Stanami Zjednoczonymi, Twoje połączenie będzie odbywać się za pośrednictwem serwerów znajdujących się w Stanach Zjednoczonych i do nich. Wszystkie informacje, które otrzymujesz z Witryny, zostaną utworzone na serwerach zlokalizowanych w Stanach Zjednoczonych, a wszystkie podane przez Ciebie informacje będą przechowywane na serwerach internetowych i systemach zlokalizowanych w Stanach Zjednoczonych. Twoje informacje, w tym dane osobowe, mogą być przekazywane i przechowywane na komputerach znajdujących się w Stanach Zjednoczonych. Przepisy dotyczące ochrony danych w Stanach Zjednoczonych mogą różnić się od przepisów obowiązujących w kraju, w którym się znajdujesz, a Twoje informacje mogą podlegać żądaniom dostępu ze strony rządów, sądów lub organów ścigania w Stanach Zjednoczonych zgodnie z prawem Stanów Zjednoczonych. Twoja zgoda na niniejszą Informację o ochronie prywatności, a następnie przekazanie przez Ciebie informacji oznacza Twoją zgodę na gromadzenie, przechowywanie, przetwarzanie i przesyłanie Twoich informacji do i do Stanów Zjednoczonych lub innych krajów i terytoriów, zgodnie z prawem Stanów Zjednoczonych. .

FLCCC Alliance podejmie wszelkie niezbędne kroki, aby zapewnić, że Twoje dane osobowe są traktowane w bezpieczny sposób i zgodnie z niniejszą Informacją o ochronie prywatności oraz że żadne przekazywanie Twoich danych osobowych do organizacji lub kraju nie będzie miało miejsca, chyba że istnieją odpowiednie kontrole, w tym: bezpieczeństwo Twoich danych i innych danych osobowych.

Twoje wybory dotyczące danych osobowych

Jeśli otrzymujesz od nas e-maile lub inne komunikaty, możesz wskazać, że wolisz nie otrzymywać od nas dalszych wiadomości i będziesz mieć możliwość „rezygnacji”, postępując zgodnie z instrukcjami rezygnacji z subskrypcji podanymi w otrzymanej wiadomości e-mail lub kontaktując się z nami bezpośrednio w naszych danych kontaktowych poniżej. Jeśli zrezygnujesz, możemy nadal wysyłać Ci wiadomości e-mail niezwiązane z promocją, takie jak wiadomości e-mail o naszych bieżących transakcjach biznesowych (takich jak pokwitowanie darowizny). Prosimy o aktualizowanie swoich informacji oraz o zmianę lub aktualizację swoich danych osobowych, wysyłając zapytanie do nas na adres [email chroniony]. Użytkownikom w niektórych jurysdykcjach mogą przysługiwać dodatkowe prawa, jak opisano poniżej.

Twoje prawa do ochrony danych zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO)

Jeśli jesteś mieszkańcem lub znajdujesz się w Europejskim Obszarze Gospodarczym („EOG”), Masz pewne dodatkowe prawa do ochrony danych. Prawa te obejmują:

  • Prawo do dostępu, aktualizacji lub usunięcia informacji, które posiadamy na Twój temat. O ile to możliwe, możesz uzyskać dostęp, zaktualizować lub zażądać usunięcia swoich danych osobowych, kontaktując się z nami za pomocą poniższych danych kontaktowych. 
  • Prawo do sprostowania. Masz prawo do sprostowania swoich danych, jeśli są one niedokładne lub niekompletne.
  • Prawo do sprzeciwu. Masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich danych osobowych.
  • Prawo do ograniczenia. Masz prawo zażądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych.
  • Prawo do przenoszenia danych. Masz prawo otrzymać kopię informacji, które posiadamy na Twój temat, w ustrukturyzowanym, nadającym się do odczytu maszynowego i powszechnie używanym formacie.
  • Prawo do wycofania zgody. Masz również prawo do wycofania swojej zgody w dowolnym momencie, gdy FLCCC Alliance polegało na Twojej zgodzie na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych w ramach RODO

W większości przypadków FLCCC Alliance jest administratorem danych osobowych; jednakże w niektórych przypadkach FLCCC Alliance może być podmiotem przetwarzającym dane osobowe. Podstawa prawna FLCCC Alliance do gromadzenia i wykorzystywania Danych osobowych opisanych w niniejszej Informacji o ochronie prywatności zależy od gromadzonych przez nas Danych osobowych i konkretnego kontekstu, w którym je zbieramy.

FLCCC Alliance może gromadzić lub przetwarzać Twoje dane osobowe, ponieważ:

  • Musimy zapewnić ci usługę;
  • Wyraziłeś na to zgodę;
  • Przetwarzanie leży w naszym uzasadnionym interesie i nie jest nadrzędne w stosunku do Twoich praw; lub
  • Aby zachować zgodność z prawem.

Przechowywanie informacji

FLCCC Alliance będzie przechowywać Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do celów określonych w niniejszej Informacji o ochronie prywatności. Będziemy przechowywać i wykorzystywać Twoje dane osobowe w zakresie niezbędnym do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych (na przykład, jeśli jesteśmy zobowiązani do zachowania Twoich danych w celu przestrzegania obowiązujących przepisów), rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów prawnych i zasad.

FLCCC Alliance zachowa również dane osobowe i dane dotyczące użytkowania do celów analizy wewnętrznej. Dane dotyczące użytkowania to dane zbierane automatycznie, generowane przez korzystanie z Witryny lub z samej infrastruktury Witryny (na przykład czas trwania wizyty na stronie). Dane dotyczące użytkowania są zazwyczaj przechowywane przez krótszy okres czasu, z wyjątkiem sytuacji, gdy dane te są wykorzystywane do wzmocnienia bezpieczeństwa lub poprawy funkcjonalności naszej Witryny lub jesteśmy prawnie zobowiązani do przechowywania tych danych przez dłuższy czas.

Ujawnienie danych osobowych

Ujawnienie dla organów ścigania - W pewnych okolicznościach od FLCCC Alliance może być wymagane ujawnienie Twoich Danych Osobowych, jeśli jest to wymagane przez prawo lub w odpowiedzi na ważne żądania władz publicznych (np. Sądu lub agencji rządowej).

Wymagania prawne

FLCCC Alliance może ujawnić Twoje dane osobowe w dobrej wierze, że takie działanie jest konieczne, aby:

  • Aby spełnić obowiązek prawny; 
  • Aby chronić i bronić praw lub własności FLCCC Alliance; 
  • Aby zapobiec lub zbadać możliwe wykroczenia w związku z Usługą; 
  • W celu ochrony bezpieczeństwa osobistego użytkowników Serwisu lub społeczeństwa; i / lub
  • Aby chronić przed odpowiedzialnością prawną.

Wykonywanie praw wynikających z RODO

W stosownych przypadkach możesz skorzystać z któregokolwiek ze swoich praw wynikających z RODO, przesyłając do nas weryfikowalne żądanie osoby, której dane dotyczą, korzystając z danych kontaktowych poniżej. Możesz złożyć wniosek dotyczący swoich danych osobowych lub w imieniu osoby, do której masz upoważnienie. Musisz podać swoje imię i nazwisko, adres e-mail oraz poświadczyć, że jesteś obywatelem lub rezydentem EOG, podając we wniosku kraj, którego jesteś obywatelem lub mieszkasz. W celu uzyskania informacji możemy wymagać od Ciebie potwierdzenia tożsamości i / lub statusu prawnego dla wniosku, a także Twojego miejsca zamieszkania w EOG. Odpowiemy na Twoją prośbę w ciągu 30 dni lub poinformujemy Cię, jeśli potrzebujemy więcej czasu. 

Pamiętaj, że poprosimy Cię o zweryfikowanie Twojej tożsamości przed udzieleniem odpowiedzi na takie żądania i możemy odrzucić Twoją prośbę, jeśli nie będziemy w stanie zweryfikować Twojej tożsamości lub uprawnień do złożenia wniosku.

Jeśli chcesz zgłosić obawy dotyczące wykorzystania przez nas twoich informacji (i bez uszczerbku dla jakichkolwiek innych praw, które możesz mieć), masz prawo to zrobić z lokalnym organem nadzorczym; mamy jednak nadzieję, że możemy najpierw odpowiedzieć na wszelkie pytania lub wątpliwości, które możesz mieć w związku z wykorzystaniem przez nas Twoich danych osobowych, kontaktując się z nami pod adresem [email chroniony]

Aby uzyskać więcej informacji na temat RODO, skontaktuj się z lokalnym organem ochrony danych w EOG. 

Twoje dodatkowe prawa do ochrony danych na mocy Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD)

Jeśli mieszkasz na terytorium Brazylii, masz pewne dodatkowe prawa do ochrony danych na mocy Lei Geral de Proteção de Dados („LGPD”). Prawa te obejmują:

  • Prawo do potwierdzenia istnienia przetwarzania;
  • Prawo dostępu do danych;
  • Prawo do poprawiania niekompletnych, niedokładnych lub nieaktualnych danych;
  • Prawo do anonimizacji, blokowania lub usuwania niepotrzebnych lub nadmiernych danych lub danych, które nie są przetwarzane zgodnie z LGPD;
  • Prawo do przenoszenia danych do innego dostawcy usług lub produktów na wyraźne żądanie;
  • Prawo do usunięcia danych osobowych przetwarzanych za zgodą osoby, której dane dotyczą;
  • Prawo do informacji o podmiotach publicznych i prywatnych, którym administrator udostępnił dane;
  • Prawo do informacji o możliwości odmowy zgody i konsekwencjach takiej odmowy; i
  • Prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania danych w ramach LGPD

Podstawy prawne FLCCC Alliance do gromadzenia lub przetwarzania danych osobowych są następujące:

  • Musimy zapewnić ci usługę;
  • Wyraziłeś na to zgodę;
  • Przetwarzanie leży w naszym uzasadnionym interesie i nie jest nadrzędne w stosunku do Twoich praw; lub
  • Aby zachować zgodność z prawem.

Czas trwania przetwarzania

FLCCC Alliance będzie przetwarzać i przechowywać Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do celów określonych w niniejszej Informacji o ochronie prywatności. Będziemy przechowywać i wykorzystywać Twoje dane osobowe w zakresie niezbędnym do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych (na przykład, jeśli jesteśmy zobowiązani do zachowania Twoich danych w celu przestrzegania obowiązujących przepisów), rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów prawnych i zasad.

FLCCC Alliance zachowa również dane osobowe i dane dotyczące użytkowania do celów analizy wewnętrznej. Dane dotyczące użytkowania to dane zbierane automatycznie, generowane przez korzystanie z Witryny lub z samej infrastruktury Witryny (na przykład czas trwania wizyty na stronie). Dane dotyczące użytkowania są zazwyczaj przechowywane przez krótszy okres czasu, z wyjątkiem sytuacji, gdy dane te są wykorzystywane do wzmocnienia bezpieczeństwa lub poprawy funkcjonalności naszej Witryny lub jesteśmy prawnie zobowiązani do przechowywania tych danych przez dłuższy czas.

Wykonywanie praw wynikających z LGPD

W stosownych przypadkach możesz skorzystać z któregokolwiek ze swoich praw wynikających z LGPD, przesyłając do nas weryfikowalne żądanie osoby, której dane dotyczą, korzystając z danych w sekcji Informacje kontaktowe poniżej. Możesz złożyć wniosek dotyczący swoich danych osobowych lub w imieniu osoby, do której masz upoważnienie. W swoim wniosku musisz podać swoje imię i nazwisko, adres e-mail oraz zaświadczenie, że jesteś obywatelem lub mieszkańcem Brazylii. W celu uzyskania informacji możemy wymagać od Ciebie potwierdzenia tożsamości i / lub statusu prawnego dla wniosku, a także Twojego miejsca zamieszkania. Odpowiemy na Twoją prośbę w ciągu 15 dni lub poinformujemy Cię, jeśli będziemy potrzebować dodatkowego czasu. 

Kalifornia - ustawa Shine the Light - marketing strony trzeciej 

Sekcja 1798.83 kodeksu cywilnego stanu Kalifornia zezwala mieszkańcom Kalifornii na żądanie informacji dotyczących ujawnienia ich danych osobowych stronom trzecim do celów marketingu bezpośredniego stron trzecich. W tej chwili FLCCC Alliance nie udostępnia żadnych danych osobowych stronom trzecim do ich celów marketingu bezpośredniego. Ponadto, jako organizacja non-profit 501 (c) (3), FLCCA nie podlega obecnie kalifornijskiej ustawie o ochronie prywatności konsumentów (CCPA). 

Usługi sieci społecznościowych

FLCCC Alliance może współpracować z niektórymi zewnętrznymi dostawcami mediów społecznościowych, aby oferować Ci swoje usługi społecznościowe za pośrednictwem naszej Witryny. Na przykład możesz korzystać z usług sieci społecznościowych stron trzecich, w tym między innymi Facebooka, Twittera i innych, w celu udostępniania filmów i innych informacji o swoich doświadczeniach w naszej Witrynie znajomym i obserwatorom w tych usługach społecznościowych. Te usługi sieci społecznościowych mogą gromadzić informacje o Tobie, w tym o Twojej aktywności w naszej Witrynie. Te zewnętrzne serwisy społecznościowe mogą również powiadamiać Twoich znajomych, zarówno w naszej Witrynie, jak iw samych usługach społecznościowych, że jesteś użytkownikiem naszej Witryny lub o korzystaniu przez Ciebie z naszej Witryny, zgodnie z obowiązującym prawem i ich własną prywatnością. zasady. Jeśli zdecydujesz się uzyskać dostęp do usług sieci społecznościowych stron trzecich lub z nich korzystać, możemy otrzymywać informacje o tobie, które udostępniłeś tym usługom społecznościowym, w tym informacje o twoich kontaktach w tych usługach społecznościowych.

Aktualizacje zasad

Niniejsza Informacja o ochronie prywatności może podlegać okresowym zmianom w miarę dodawania nowych funkcji i usług, zmian przepisów oraz ewolucji najlepszych praktyk w zakresie ochrony prywatności i bezpieczeństwa w branży. W polityce w lewym górnym rogu niniejszej Informacji o polityce prywatności wyświetlamy datę wejścia w życie, aby łatwiej było zorientować się, kiedy nastąpiła zmiana. Jeśli wprowadzimy jakiekolwiek istotne zmiany w niniejszej Polityce prywatności dotyczące wykorzystania lub ujawnienia danych osobowych, powiadomimy o tym z wyprzedzeniem za pośrednictwem Witryny. Niewielkie zmiany lub zmiany, które nie wpływają znacząco na indywidualne interesy prywatności, mogą zostać wprowadzone w dowolnym momencie i bez wcześniejszego powiadomienia. Jeśli obawiasz się, w jaki sposób wykorzystywane są Twoje dane osobowe, często odwiedzaj naszą Witrynę, aby zapoznać się z tym i innymi ważnymi ogłoszeniami i aktualizacjami. 

Informacje kontaktowe

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej Informacji o ochronie prywatności, skontaktuj się z nami pod adresem:

Specjalista ds. Prywatności

Front Line COVID-19 Critical Care Alliance
2001 L Street NW, apartament 500

Waszyngton, DC 20036

e-mail: [email chroniony]

Telefon: 513-486-4696